ÇÖZÜLDÜ Android Telefonumdaki Aşırı Isınma Sorununu Nasıl Çözdüm? (Xiaomi Redmi Note 8 Pro Örneği)

Gündem Haber

kimnediyor.com
Yönetici
Haber Editörü
13 Ara 2024
30
4
3
Selam millet,

Bir süredir başımı ağrıtan bir problemden bahsetmek istiyorum: Xiaomi Redmi Note 8 Pro telefonumun aşırı ısınması. Özellikle oyun oynarken veya yoğun işlem gerektiren uygulamaları kullanırken telefon resmen cayır cayır yanıyordu. Hatta bir keresinde kendiliğinden kapanmıştı. İnternette biraz araştırma yaptım, bu modelde bu sorunu yaşayan birçok kişi olduğunu gördüm. Birkaç farklı çözüm denedim ve sonunda işe yarayanları sizlerle paylaşmak istedim. Belki sizin de işinize yarar.

Deneyip İşe Yarayan Yöntemler:

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatmak: Bu en basit ama en etkili yöntemlerden biri. Telefonunuzda kullanmadığınız ama arka planda çalışan bir sürü uygulama olabilir. Bunları kapatmak hem batarya ömrünü uzatır hem de ısınmayı azaltır. Ayarlar > Uygulamalar > Çalışan Uygulamalar bölümünden gereksiz uygulamaları durdurabilirsiniz.
Kullanılmayan Uygulamaları Kaldırmak: Telefonunuzda hiç kullanmadığınız uygulamalar varsa, bunları silmek de faydalı olabilir. Gereksiz yer kaplamakla kalmıyor, arka planda veri tüketerek de ısınmaya neden olabiliyorlar.
Oyun Ayarlarını Düşürmek: Eğer telefonunuz oyun oynarken ısınıyorsa, oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Yüksek grafikler işlemciyi daha fazla zorlayarak ısınmaya neden olur.
Batarya Optimizasyonu: Xiaomi telefonlarda bulunan batarya optimizasyonu özelliğini kullanmak da işe yarayabilir. Ayarlar > Pil ve Performans > Pil Tasarrufu bölümünden uygulamaların batarya kullanımını optimize edebilirsiniz.
Güncellemeleri Kontrol Etmek: Telefonunuzun yazılımının güncel olduğundan emin olun. Üreticiler, güncellemelerle performansı iyileştirmenin yanı sıra ısınma sorunlarını da çözebilirler. Ayarlar > Telefon Hakkında > Sistem Güncellemesi bölümünden güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.
Fabrika Ayarlarına Dönmek (Son Çare): Yukarıdaki yöntemlerin hiçbiri işe yaramazsa, son çare olarak fabrika ayarlarına dönmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce mutlaka verilerinizi yedekleyin, aksi takdirde tüm verileriniz silinir. Ayarlar > Telefon Hakkında > Fabrika Ayarlarına Sıfırla bölümünden fabrika ayarlarına dönebilirsiniz.

Sonuç:

Ben yukarıdaki yöntemleri uygulayarak telefonumdaki aşırı ısınma sorununu büyük ölçüde çözdüm. Artık oyun oynarken veya yoğun uygulamalar kullanırken telefonum eskisi kadar ısınmıyor. Umarım bu bilgiler sizin de işinize yarar.

Eğer sizin de bu konuyla ilgili farklı çözüm önerileriniz varsa, lütfen yorumlarda paylaşın.

Herkese iyi forumlar!

Üst Alt