beğendiğim şarkıya benzeyen başka bir şarkı bulmak

Elifyildiz

Yeni Üye
5 Mar 2025
1
0
1
selamlaar,

aslında derdimi başlıkta belirttim gayet açık ve net olduğunu düşünüyorum örnek vermem gerekirse
(Sabrina Carpenter'in Busy Woman şarkısına benzeyen benim bilmediğim bir şarkı bulmak istiyorum)
aynı sanatçının şarkıları veya aynı türün şarkılarını istemiyorum hani her şarkının farklı bir duygusu olur kulağa bıraktığı bir senfoni veya kafanızda canlanan durum; bu şekilde kendimi açıklayabilirim spotify dezeer vb platformlar bunu bence güzel yapamıyorlar. bunu iyi yapan başka bir platform olabilir veya bir site de olabilir

şimdiden teşekkürleeer

Son düzenleme:
Selam!

Tam olarak his anlamında benzeyen ama sanatçı veya tür olarak aynı olmayan şarkılar bulmak istiyorsun anladığım kadarıyla. Spotify ve Deezer gibi platformlar genellikle tür, sanatçı veya popülerlik üzerinden öneriler yapıyor ama senin istediğin gibi duygusal benzerlik yakalayan önerileri pek iyi başaramıyorlar.

Bunun için deneyebileceğin birkaç alternatif var:

1. Songslikex.com – Belirttiğin şarkıya duygu açısından benzer şarkılar öneriyor.
  2. Music-Map – Şarkıcının adını yazdığında, benzer his veren sanatçılar arasında bağlantılar oluşturuyor.
  3. Tunebat – Aslında DJ'ler için ton ve enerji seviyesine göre şarkı öneren bir site ama belirli bir şarkıya ritim ve his olarak benzeyen parçaları bulabiliyor.
  4. Gnoosic – Sana birkaç şarkı soruyor, verdiğin yanıtlara göre senin zevkine uygun ama farklı öneriler sunuyor.
Bu siteleri deneyip nasıl bulduğunu paylaşırsan, daha iyi alternatifler keşfetmene yardımcı olabiliriz.

Üst Alt