HABER Nevşin Mengü Gözaltına Alındı

Açıklama

Gündem Haber

kimnediyor.com
Yönetici
Haber Editörü
13 Ara 2024
13
4
3
Gazeteci Nevşin Mengü, PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile gerçekleştirdiği söyleşi nedeniyle sabah saatlerinde gözaltına alındı. Mengü, geçtiğimiz günlerde bu röportajı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştıktan sonra, hukuki uyarılar alması nedeniyle içeriği kaldırdığını duyurmuştu. Mengü, X platformunda yaptığı açıklamada, "Suriye'den yeni döndüm ve Esad sonrası dönemin hazırlıkları üzerine Salih Müslim ile görüşme fırsatı buldum. Müslim, yabancı basına Türkiye ile konuşmak istediğini belirtmişti. Ancak TCK uyarınca röportajın 'suç ve suçluyu övmek' kapsamına girebileceği konusunda hukukçu arkadaşlardan uyarılar aldım. Bu nedenle röportajı kaldırdım ve yanlış anlamaların önüne geçmek istedim," ifadelerini kullanmıştı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Aralık 2024 tarihinde Mengü'nün YPG/PYD terör örgütü lideri olarak kırmızı bültenle aranan Salih Müslim ile yaptığı röportajın "terör örgütünü ve eylemlerini övücü" nitelikte olduğuna karar verdi. Başsavcılık, bu kapsamda re'sen başlatılan soruşturma çerçevesinde, Mengü'nün sabah saatlerinde gözaltına alındığını ve savunmasının alınmasının ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını açıkladı. Ayrıca, nöbetçi sulh ceza hakimi tarafından Mengü'ye "yurt dışı çıkış yasağı" getirildiği duyuruldu.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki YPG ve PYD'yi PKK ile bağlantılı terör örgütleri olarak kabul etmekte ve bu grupların faaliyetlerine karşı sert tutum sergilemektedir.

Üst Alt