RTX 3070 Ti ile Cyberpunk 2077 Performans Sorunu ve Çözümü! (DLSS Ayarları Can Simidi Oldu)

Gündem Haber

kimnediyor.com
Yönetici
Haber Editörü
13 Ara 2024
30
4
3
Selam millet,

Bir süredir Cyberpunk 2077'yi RTX 3070 Ti sistemimde oynamaya çalışıyordum ama performans tam bir felaketti! Yüksek ayarlarda 1080p'de bile sürekli takılmalar, FPS düşüşleri falan canımı sıkmaya başlamıştı. Kartın hakkını veremediğimi düşünüyordum.

Öncelikle şunu belirteyim, sistemim güncel: Ryzen 5 5600X, 16GB 3600MHz RAM ve Windows 10 kullanıyorum. Sürücüler de en son sürümdeydi.

Forumlarda, Reddit'te falan bayağı araştırma yaptım. Birçok farklı çözüm önerisi denedim. İşte denediklerim ve sonuçları:

Oyun Ayarlarını Düşürmek: Grafik ayarlarını düşürmek FPS'i biraz arttırdı ama görsel kalite çok düştüğü için oyun keyfi kalmadı. Bu yüzden kalıcı bir çözüm olmadı.
Sürücü Optimizasyonu: NVIDIA kontrol panelinden Cyberpunk 2077 için özel ayarlar yapmaya çalıştım. Performans moduna aldım, gereksiz efektleri kapattım ama yine de istediğim sonucu alamadım.
• Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatmak: Tarayıcı, Discord gibi arka planda çalışan uygulamaları kapattım. Biraz faydası oldu ama yine de yeterli değildi.

Ve sonunda çözüm!

Son olarak DLSS ayarlarıyla oynamaya karar verdim. DLSS'i "Kalite" modundan "Dengeli" moduna aldım. İşte o an her şey değişti! FPS ciddi anlamda arttı ve takılmalar neredeyse tamamen kayboldu. Görsel kalitede de çok büyük bir kayıp yaşamadım.

Şimdi Cyberpunk 2077'yi yüksek ayarlarda, DLSS "Dengeli" modunda akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Eğer benzer bir sorun yaşıyorsanız, DLSS ayarlarını kurcalamanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız olursa çekinmeyin!

İyi oyunlar!

Üst Alt