ÇÖZÜLDÜ Samsung Galaxy S21 FE Ekran Kararması Sorunu ve Kesin Çözümü!

Gündem Haber

kimnediyor.com
Yönetici
Haber Editörü
13 Ara 2024
30
4
3
Herkese merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda benim gibi Samsung Galaxy S21 FE kullanan birçok kişinin ekran kararması sorunu yaşadığını fark ettim. Özellikle telefon ısındığında veya yoğun kullanımda ekran parlaklığı kendiliğinden düşüyor ve neredeyse görünmez hale geliyordu. Bu durum beni de deli etmişti, forumlarda ve internette çözüm ararken birçok farklı yöntem denedim.

Öncelikle şunu belirteyim, bu sorunun donanımsal değil, yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü fabrika ayarlarına döndürmek veya ekranı değiştirmek gibi çözümler kalıcı olmuyordu. Benim bulduğum ve kesin olarak işe yarayan çözüm ise şu oldu:

Çözüm:
Geliştirici Seçeneklerini Aktif Hale Getirin: Telefonunuzun Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri bölümüne gidin. "Yapım Numarası" üzerine art arda 7 kez dokunun. Geliştirici seçenekleri aktif hale gelecektir.
Donanım Hızlandırmalı Renderlamayı Zorla: Ayarlar menüsünde en altta beliren "Geliştirici Seçenekleri"ne girin. Aşağıya doğru kaydırın ve "Donanım hızlandırmalı renderlama" başlığını bulun. Bu başlık altındaki "HW katmanlarını zorla" seçeneğini aktif hale getirin.
USB Hata Ayıklamayı Kapatın (Opsiyonel): Eğer USB hata ayıklama aktif ise kapatın. Bazı kullanıcılar bunun da sorunu tetikleyebileceğini belirtmiş.
Telefonu Yeniden Başlatın: Bu adımları uyguladıktan sonra telefonunuzu yeniden başlatın.

Bu adımları uyguladıktan sonra benim telefonumdaki ekran kararması sorunu tamamen ortadan kalktı. Umarım sizde de işe yarar.

Ek Bilgiler:

Bu çözüm kesin çözüm olsa da, her telefonda aynı sonucu vermeyebilir. Farklı varyasyonlar da olabilir.
Eğer sorun devam ederse, pil tasarrufu modlarını kapatmayı veya otomatik parlaklık ayarını devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.
• Son çare olarak, Samsung yetkili servisine başvurmanız gerekebilir.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Deneyimlerinizi ve farklı çözüm önerilerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Herkese iyi forumlar!

Üst Alt