ÇÖZÜLDÜ Samsung Telefonum Sürekli Yeniden Başlıyordu, Çözümü Buldum! (Root/Custom ROM Yok)

Gündem Haber

kimnediyor.com
Yönetici
Haber Editörü
13 Ara 2024
30
4
3
Selam millet,

Birkaç haftadır canımı sıkan bir problemle boğuşuyordum. Samsung Galaxy S10e telefonum durup dururken, rastgele zamanlarda yeniden başlıyordu. Bazen günde birkaç kere, bazen de saatte bir... Uygulama kullanırken, video izlerken, hatta sadece telefon kilitliyken bile yapıyordu.

İlk başta bataryadan şüphelendim, sonuçta telefon artık yaşlandı. Ama batarya sağlığını kontrol ettim, çok kötü durumda değildi. Sonra aklıma son yüklediğim uygulamalar geldi. Tek tek kaldırıp denedim ama nafile, sorun devam ediyordu.

Google'da deli gibi araştırdım, forumlara baktım. Çoğu kişi root, custom ROM, wipe data gibi çözümlerden bahsediyordu. Ama açıkçası ben bu işlere girmek istemiyordum. Hem garantisi gitmesin, hem de uğraşmak istemedim.

En sonunda bir forumda, "Güvenli Mod"da başlatmayı deneyin diye bir öneri gördüm. Denedim ve bingo! Telefonum Güvenli Mod'da gayet stabil çalıştı. Demek ki sorun, yüklediğim bir uygulamadan kaynaklanıyordu.

Bu sefer daha sistematik bir şekilde, en son yüklediğim uygulamalardan başlayarak, teker teker kaldırıp telefonu normal modda yeniden başlattım. En sonunda suçluyu buldum: Son yüklediğim "Clean Master" benzeri bir temizleyici uygulama soruna neden oluyormuş! Uygulamayı kaldırdıktan sonra telefonum saat gibi çalışmaya başladı.

Belki bu sorun yaşayan başka arkadaşlar da vardır diye düşündüm ve bu deneyimimi paylaşmak istedim. Eğer sizin de Samsung telefonunuz sürekli yeniden başlıyorsa, Güvenli Mod'da test etmeyi ve son yüklediğiniz uygulamaları gözden geçirmeyi unutmayın. Belki de benim gibi basit bir çözümü vardır.

Umarım yardımcı olur!

Üst Alt