ÇÖZÜLDÜ Xiaomi Telefonlarda Bildirim Sesleri Değişmeme Sorunu ve Çözümü (MIUI 14)

Gündem Haber

kimnediyor.com
Yönetici
Haber Editörü
13 Ara 2024
30
4
3
Selam millet,

Birkaç haftadır Xiaomi telefonumda (Redmi Note 10 Pro) bildirim seslerini değiştirememek gibi sinir bozucu bir sorun yaşıyordum. Özellikle WhatsApp, Telegram gibi uygulamalar için farklı sesler ayarlamaya çalıştığımda, seçtiğim ses ne olursa olsun telefon varsayılan bildirim sesini çalıyordu. MIUI 14 güncellemesinden sonra başıma geldiğini fark ettim.

Araştırmalarım sonucunda birkaç farklı yöntem denedim ve sonunda işe yarayan çözümü buldum. Belki sizin de başınıza gelmiştir diye paylaşmak istedim:

Çözüm:
Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Yönet yolunu izleyin.
Sorun yaşadığınız uygulamanın (örneğin WhatsApp) üzerine tıklayın.
Bildirimler seçeneğine dokunun.
Kanal Bildirimleri (veya benzer bir ifade - MIUI sürümüne göre değişebilir) seçeneğini bulun ve tıklayın.
Burada, her bir bildirim kategorisi (örneğin Mesaj Bildirimleri, Grup Bildirimleri vb.) için ayrı ayrı bildirim ayarları göreceksiniz.
Her bir kategoriye tıklayarak "Ses" seçeneğine gidin ve istediğiniz özel sesi seçin.

Önemli Not: Benim telefonumda sorun, bildirim kanalları için ayrı ayrı ses ayarlanmamış olmasından kaynaklanıyordu. Uygulama genelinde bir ses seçsem bile, kanallar varsayılan sesi kullanmaya devam ediyordu.

Bu adımları izleyerek bildirim seslerini başarıyla değiştirebildim. Umarım bu çözüm size de yardımcı olur. Eğer farklı bir çözüm bulduysanız, lütfen yorumlarda paylaşın. Belki başka birinin işine yarar.

Herkese iyi forumlar!

Üst Alt