ÇÖZÜLDÜ Xiaomi Telefonumda Aniden Kapanma Sorunu ve Çözümü (Denendi, Onaylandı!)

Gündem Haber

kimnediyor.com
Yönetici
Haber Editörü
13 Ara 2024
30
4
3
Selam millet,

Bir süredir Xiaomi Redmi Note 8 Pro telefonumda can sıkıcı bir sorun yaşıyordum. Telefon rastgele zamanlarda, özellikle de yoğun kullanımda (video izleme, oyun oynama vs.) birdenbire kapanıyordu. Şarjı dolu olsa bile, sanki pili bitmiş gibi davranıyordu. Güç düğmesine basılı tutunca tekrar açılıyordu ama bu durum o kadar sıklaştı ki artık telefona güvenemez hale geldim.

Araştırmalarım sonucu bu sorunun yaygın olduğunu gördüm. Birçok kişi benzer sorunlar yaşamış. Birkaç olası çözüm buldum ve denediklerimi sizinle paylaşmak istedim. Belki birinizin işine yarar:
Önbelleği Temizleme: İlk olarak telefonun önbelleğini temizledim. Bunun için "Güvenlik" uygulamasına girdim, "Temizleyici" bölümüne tıkladım ve gereksiz dosyaları temizledim. Ardından "Derin Temizlik" kısmında da gereksiz önbellek dosyalarını sildim. Bu biraz rahatlama sağladı ama sorun tamamen çözülmedi.
Uygulama Güncellemeleri: Play Store üzerinden tüm uygulamalarımı güncelledim. Bazı eski uygulamalar sistemle çakışma yapabiliyormuş.
Fabrika Ayarlarına Dönüş (Son Çare): Yukarıdaki yöntemler işe yaramayınca, mecburen fabrika ayarlarına dönmeyi düşündüm. Ancak öncesinde önemli verilerimi yedekledim. BU ÇOK ÖNEMLİ! Ayarlar > Telefon Hakkında > Fabrika Ayarlarına Sıfırla yolunu izleyerek telefonu sıfırladım.

Ve... TA-DA! Sorun Çözüldü!

Telefonu sıfırladıktan sonra bir süredir sorunsuz kullanıyorum. Aniden kapanma sorunu tamamen ortadan kalktı. Tahminime göre, bir uygulama ya da sistem dosyası bozulmuş ve bu da kapanmalara neden oluyormuş.

Ek Notlar:

Fabrika ayarlarına dönmeden önce mutlaka verilerinizi yedekleyin.
Fabrika ayarlarına döndükten sonra, uygulamaları tek tek kurun ve her kurulumdan sonra telefonun kararlılığını kontrol edin. Belki soruna neden olan uygulamayı bu şekilde tespit edebilirsiniz.
• Eğer fabrika ayarlarına döndükten sonra da sorun devam ediyorsa, donanımsal bir problem olabilir. Bu durumda teknik servise başvurmak en doğrusu olacaktır.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Üst Alt